Jogi referens

 

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. Törvény 20/A. § (1) bekezdése, valamint a 391/2017. (XII. 13.) Korm. rendelet alapján

a KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG

PÁLYÁZATOT HIRDET

jogi referens

munkakör határozatlan idejű betöltésére.

A jogi referens főbb feladatkörei:

- Víziközmű társulatok működésének törvényességi ellenőrzése;
- Vízgazdálkodási társulatok jogszabályszerű működésének nyomon követése, ellenőrzése;
- A külső szervezetek által végzett igazgatósági ellenőrzésekben való közreműködés, az ellenőrökkel való kapcsolattartás, illetve kijelölt esetekben az igazgatóság képviselete;
- Az igazgatóság vagyonkezelésében lévő ingatlanokat érintő kisajátítások, vagyonkezelői jogátadások, valamint a beruházásokkal kapcsolatos ingatlanszerzések valamint a területrendezési feladatok jogi támogatása;
- Az MNV Zrt. és az NFA tulajdonosi joggyakorlására vonatkozó vagyontörvény, a Nemzeti Földalapról szóló törvény előírásai szerinti vagyonkezelési szerződéskötések előkészítése és ügyintézése;
- Az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló jogszabályok, aktuális szabályzatok ismerete, azok alkalmazása, elsősorban a szolgalmi jogok, használati jogok alapítása során, megállapodások szerkesztése és teljes körű bonyolítása;
- A területrendezésekhez kapcsolódó ingatlan megosztások, telek határrendezések jogi intézése;
- A felesleges ingatlanok értékesítéséhez a felügyeleti szerv egyetértésének, illetve egyéb hozzájárulásoknak a megszerzése;
- Az ingatlanok hasznosításával kapcsolatos eseti ügyintézés;
- Az ingatlanokhoz kapcsolódó peres eljárásokban illetve az igazgatóság belső szabályzatainak készítésében való igény szerinti közreműködés.

Pályázati feltételek:

- Magyar állampolgárság;
- Jogi diploma;
- Cselekvőképesség;
- Büntetlen előélet;
- Felhasználói szintű internetes alkalmazások;
- Felhasználói szintű számítástechnikai jártasság (Word, Excel).

Előnyt jelent:

- Vízügyi-szakmai ismeretek megismerését igazoló egyéb közép, illetve felsőfokú iskolai végzettség;
- Ingatlanrendezési ügyekben, beruházások bonyolításában jártasság, tapasztalat;
- Ingatlanbecslő, ingatlanközvetítői alap-, középfokú végzettség, gyakorlat.

A pályázat tartalmazza:

- Motivációs levél;
- Részletes fényképes szakmai önéletrajz;
- Az iskolai végzettséget, szakképzettséget és egyéb képzettségeket igazoló okiratok másolata.

A pályázatot e-mailben, szkennelt formában kérjük megküldeni a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címre. Az e-mail tárgyaként a következő szöveget kérjük megadni: „JOGÁSZ pályázat”

Beküldési határidő: 2018. február 19. 

A jogi referens munkakör betöltője a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény, valamint a vízügyi igazgatási szerveknél foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának különös szabályairól szóló 391/2017. (XII. 13.) Korm. rendelet szerinti illetményre és juttatásokra jogosult. A közalkalmazotti jogviszony határozatlan időre szól.

A pályázatok elbírálására a benyújtási határidőtől számított 15 napon belül kerül sor, a pályázatokat bizalmasan kezeljük, a pályázókat az eredményről írásban tájékoztatjuk.

A pályázattal kapcsolatosan tájékoztatás az Igazgatási és Jogi Osztály vezetőjétől, Dr. Takács Lászlótól a +36 1 477 3535-ös telefonszámon kérhető.

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2017. október-december)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. október-december hónapokban 9 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Váradi Imre: Kezdődik az ősz (Bátonyterenye, Lengyendi-patak, 2017.)

2. Terlaky Fanni: Csónak a Trianoni-csatornán (2017.)

3. Reichardt Anita: Az utolsó őszi nap (Kitűző VIII - Budapest, 2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

2

Igazgatósági fotópályázat (2017. szeptember)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. szeptember hónapban 7 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Hanzel-Kojnok Katalin: Őrhalom (2017.)

2. Kovács Zsófia Adrienn: Lupa-tó (2017.)

3. Bahorecz Éva: Dömös (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

3

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!


Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00