Szécsény_logok

alt              alt

Elkészült a Szentlélek-patak rekonstrukció

alt   Jelentős árvízvédelmi beruházás valósult meg Nógrád megyében

   Elkészült a Szentlélek-patak rekonstrukciója

 

A Nógrád megyei Szécsény belterületét érintő áradások megelőzése érdekében, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül befejeződtek a Szentlélek-patak medrét érintő munkálatok. A mintegy 85 millió forint összköltségű beruházás eredményeképpen megszűnnek a sorozatos áradások, amelyek korábban komoly károkat okoztak a város lakóinak és a térség mezőgazdaságának.

 

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő Szentlélek-patak rekonstrukciója kiemelt jelentőséggel bír a térség árvízvédelmének szempontjából is. A nagy mennyiségű csapadék következtében a patak 2010-ben, a magasított partfal ellenére kilépett medréből, elöntve a közelben fekvő ingatlanokat valamint a hozzájuk tartozó földeket. A beruházás megvalósításával a patak medrének állapota megfelel a vízhozam elvezetését előíró követelményeknek is.

Bővebben...

Szentlélek-patak

 

altÁrvízvédelmi beruházás Nógrád megyében – 

Megkezdődött a Szentlélek-patak rekonstrukciója

A Nógrád megyei Szécsény belterületét érintő áradások megelőzése érdekében, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül megkezdődtek a Szentlélek-patak medrét érintő munkálatok. A mintegy 85 millió forint összköltségű beruházás révén elkerülhetővé válnak a sorozatos áradások, melyek korábban komoly károkat okoztak a város lakóinak és a térség mezőgazdaságának. 

Bővebben...

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2018. január)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2018. január hónapban 3 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bahorecz Éva: Balassagyarmat (2015.)

2. Kabarcz Ákos: Ipolydamásd (2017.)

3. Szilágyi Attila: Pesterzsébet téli hangulatban (2018.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

2

Igazgatósági fotópályázat (2017. október-december)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. október-december hónapokban 9 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Váradi Imre: Kezdődik az ősz (Bátonyterenye, Lengyendi-patak, 2017.)

2. Terlaky Fanni: Csónak a Trianoni-csatornán (2017.)

3. Reichardt Anita: Az utolsó őszi nap (Kitűző VIII - Budapest, 2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

2

Igazgatósági fotópályázat (2017. szeptember)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. szeptember hónapban 7 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Hanzel-Kojnok Katalin: Őrhalom (2017.)

2. Kovács Zsófia Adrienn: Lupa-tó (2017.)

3. Bahorecz Éva: Dömös (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

3


Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00