Nigériai delegáció fogadása a Tassi Hajózsilipnél

Nigériai vízügyi szakemberek 10 fős csoportja tanulmányi látogatást tett Magyarországon, melynek során megtekintették a közel 100 éves múltra visszatekintő Tassi Vízlépcsőt, amely Igazgatóságunk vagyonkezelésében és üzemeltetésében áll. A Tassi telepünkre érkező delegációt, illetve kísérőiket - Fülöp Bencét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartható Tanulmányok Intézetének munkatársát, valamint dr. Hussaini M. Umart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Afrika Koordinátorát - elsőként Kovács Attila János, a III. Szakaszmérnökség vezetője fogadta nyitóbeszédével.

A beszédet követően Terlaky Fanni, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály műszaki ügyintézője tartott egy angol nyelvű előadást, amelynek első felében röviden bemutatta a dunai folyószabályozás és árvízvédelem történetét és szakaszait, továbbá felvázolta a 1.49 Budapest-bajai öblözet árvízvédelmi rendszerének fejlődését és jelenlegi felépítését. A prezentáció második felében a Ráckevei (Soroksári)-Duna került részletesebben bemutatásra, annak történetével, vízgazdálkodásával, valamint a vízminőségének és vízpótlásának a javítását célzó RSD projekttel. A hallgatóság kifejezetten érdekesnek találta a Ráckevei (Soroksári)-Duna két nagyműtárgy által szabályozott rendszerét, illetve annak többfunkciójú voltát. Az előadás végeztével lehetőség nyílt a telepen található munkagépek, tárolók, valamint magának a Tassi Hajózsilipnek a közelebbről való megtekintésére. Igazgatóságunk kollégái a bejárás során részletes tájékoztatást adtak a delegáció tagjainak a felmerült kérdésekre. A bejárás fénypontja a hajózsilip működésének a szemléltetése volt, amikor is a III. Szakaszmérnökség munkatársai a billenőtábla felállítása és a támkapuk bezárását követően feltöltötték a kamrát a felvízszintig (RSD felőli). A delegáció tagjai a bejárás végeztével megköszönték Igazgatóságunk dolgozóinak a magas színvonalú fogadtatást, és jelezték, hogy a jövőben is szeretnének majd újabb szakmai látogatást tenni Igazgatóságunknál.

20171017 095853 mod20171017 110033received 159662601293782 mod

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2018. január)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2018. január hónapban 3 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bahorecz Éva: Balassagyarmat (2015.)

2. Kabarcz Ákos: Ipolydamásd (2017.)

3. Szilágyi Attila: Pesterzsébet téli hangulatban (2018.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

2

Igazgatósági fotópályázat (2017. október-december)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. október-december hónapokban 9 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Váradi Imre: Kezdődik az ősz (Bátonyterenye, Lengyendi-patak, 2017.)

2. Terlaky Fanni: Csónak a Trianoni-csatornán (2017.)

3. Reichardt Anita: Az utolsó őszi nap (Kitűző VIII - Budapest, 2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

2

Igazgatósági fotópályázat (2017. szeptember)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. szeptember hónapban 7 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Hanzel-Kojnok Katalin: Őrhalom (2017.)

2. Kovács Zsófia Adrienn: Lupa-tó (2017.)

3. Bahorecz Éva: Dömös (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

3


Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00