Országos Víziközmű és Vízminőségvédelmi Értekezlet

A 2017. évi Országos Víziközmű és Vízminőségvédelmi Értekezlet november 6-8. között Hollókőn került megrendezésre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

A rendezvény szakmai kerekasztal beszélgetéssel indult, majd az ezt követő színes előadássorozat a víziközmű és vízminőségvédelmi szakágazat sokrétű kérdéskörét foglalta össze az aktuális szakterületi feladatvégzésektől kezdve a szennyvízelvezetési, települési vízgazdálkodási, vízminőségvédelmi, kárelhárítási és kármentesítési tevékenységek bemutatásán keresztül a víz újrahasznosításának jövőbeli megoldásainak részletezéséig. A szakmai program mellett lehetőség nyílt az UNESCO Világörökség részét képező hollókői ófalu, valamint a hollókői vár megtekintésére, a palóc kultúra és gasztronómia megismerésére is. Az értekezleten összesen 56 fő vett részt a 12 vízügyi igazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Belügyminisztérium Vízgazdálkodási Főosztályának képviseletében, valamint Hollókő polgármestere. A rendezvény a 2018. évi értekezlet házigazdájának kinevezésével zárult, melyre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság került felkérésre.

csoportkep 1

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00