Országos Víziközmű és Vízminőségvédelmi Értekezlet

A 2017. évi Országos Víziközmű és Vízminőségvédelmi Értekezlet november 6-8. között Hollókőn került megrendezésre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

A rendezvény szakmai kerekasztal beszélgetéssel indult, majd az ezt követő színes előadássorozat a víziközmű és vízminőségvédelmi szakágazat sokrétű kérdéskörét foglalta össze az aktuális szakterületi feladatvégzésektől kezdve a szennyvízelvezetési, települési vízgazdálkodási, vízminőségvédelmi, kárelhárítási és kármentesítési tevékenységek bemutatásán keresztül a víz újrahasznosításának jövőbeli megoldásainak részletezéséig. A szakmai program mellett lehetőség nyílt az UNESCO Világörökség részét képező hollókői ófalu, valamint a hollókői vár megtekintésére, a palóc kultúra és gasztronómia megismerésére is. Az értekezleten összesen 56 fő vett részt a 12 vízügyi igazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Belügyminisztérium Vízgazdálkodási Főosztályának képviseletében, valamint Hollókő polgármestere. A rendezvény a 2018. évi értekezlet házigazdájának kinevezésével zárult, melyre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság került felkérésre.

csoportkep 1

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2018. január)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2018. január hónapban 3 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bahorecz Éva: Balassagyarmat (2015.)

2. Kabarcz Ákos: Ipolydamásd (2017.)

3. Szilágyi Attila: Pesterzsébet téli hangulatban (2018.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

2

Igazgatósági fotópályázat (2017. október-december)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. október-december hónapokban 9 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Váradi Imre: Kezdődik az ősz (Bátonyterenye, Lengyendi-patak, 2017.)

2. Terlaky Fanni: Csónak a Trianoni-csatornán (2017.)

3. Reichardt Anita: Az utolsó őszi nap (Kitűző VIII - Budapest, 2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

2

Igazgatósági fotópályázat (2017. szeptember)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. szeptember hónapban 7 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Hanzel-Kojnok Katalin: Őrhalom (2017.)

2. Kovács Zsófia Adrienn: Lupa-tó (2017.)

3. Bahorecz Éva: Dömös (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

3


Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00