Víztársulatok szakmai felügyelete

A vízitársulatokról szóló 2009. évi CLXIV. törvény 40. § (2) bekezdés szerint : A társulat közfeladatainak ellátása feletti szakmai felügyeletet a vízügyi igazgatási szervek irányításáért felelős miniszter, az irányítása alatt álló, a társulat működési területe szerinti vízügyi igazgatási szerv útján látja el.

A KDV-VIZIG szakmai felügyelete alá 7 vízitársulat esik, ezek közül 6 dombvidéki, 1 pedig síkvidéki működési területtel rendelkezik.

  • Középdunamenti Vízgazdálkodási Társulat (Pomáz)
  • Gödöllő-Vác Térségi Vízgazdálkodási Társulat (Göd)
  • Dunavölgyi Vízgazdálkodási Társulat (Dabas).
  • Ipolymenti Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat (Rétság)
  • Zagyvavölgyi Vízgazdálkodási Társulat (Pásztó)
  • Galgamenti Beruházó Szolgáltató és Vízgazdálkodási Társulat (Aszód)
  • Tápió-Hajta Vízgazdálkodási Társulat (Nagykáta)

tarsulathatarok

Tájékoztatjuk, hogy az egyes törvények vízgazdálkodási tárgyú módosításáról szóló 2013. évi CCXLIX. törvény értelmében a vízitársulatok által üzemeltetett állami tulajdonú közcélú forgalomképes vízgazdálkodási művek 2014. január 1. napjától a vízügyi igazgatóságok vagyonkezelésébe kerültek.
Ugyanakkor a 2013. évi CCXLIX. törvénnyel módosított vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 3. § (6) bekezdése szerint a  vízitársulat az állami tulajdonú műveken az üzemeltetési és fenntartási feladatokat a vagyonkezelői jogának vagy kezelői jogának az ingatlan-nyilvántartásból történő törléséig köteles ellátni. 

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2017. július)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. július hónapban 13 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bahorecz Éva: Őrhalom, Tökös-holtág (2016.)

2. Pomázi Szabolcs: Dejtár, gátőrház (2017.)

3. Kabarcz Ákos: Ipolytölgyes, hallépcső (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

1

III. Szakaszmérnökség I. főzőverseny

2017. július 24-én a III. Szakaszmérnökség központi irodaépületének (Ráckeve) udvarán megrendezésre került a szakaszmérnökség I. főzőversenye. Az induló nyolc csapat főztjeit öt tagú zsűri értékelte.

Bővebben...:

Elköszönés

2017. július 20-án egy kisebb összejövetel keretén belül egy újabb régi kollegától köszöntünk el. Szabó Zoltán a Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Osztály műszaki ügyintézője 2001. június 9-től volt a Közép-Duna-völgyi Igazgatóság dolgozója. 2017. július 31-től, több mint 16 év után – családi okok miatt - távozik Igazgatóságunkról.

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00