Vízkészlet gazdálkodás

Az ország földrajzi és éghajlati viszonyai miatt a rendelkezésünkre álló vízkészletek térben és időben egyenlőtlenül oszlanak el. Mivel a vízre az élet minden területén szükség van, ezért az emberek tevékenységéhez az adott helyen az adott időben megfelelő mennyiségben és minőségben vizet kell biztosítani. A vízkészlet-gazdálkodási szakágazat feladata a lakosság vízigényeinek kielégítése a leggazdaságosabb módon, ugyanakkor úgy, hogy eközben a vízkészleteket és vízbázisokat is megőrizzük a jövendő nemzedéknek. A talajvízszint utóbbi években tapasztalt jelentős süllyedése felhívta a figyelmet a vízkészletek számbavételének és a vízkészletekkel való gazdálkodásnak a fontosságára.  

 

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2017. július)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. július hónapban 13 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bahorecz Éva: Őrhalom, Tökös-holtág (2016.)

2. Pomázi Szabolcs: Dejtár, gátőrház (2017.)

3. Kabarcz Ákos: Ipolytölgyes, hallépcső (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

1

III. Szakaszmérnökség I. főzőverseny

2017. július 24-én a III. Szakaszmérnökség központi irodaépületének (Ráckeve) udvarán megrendezésre került a szakaszmérnökség I. főzőversenye. Az induló nyolc csapat főztjeit öt tagú zsűri értékelte.

Bővebben...:

Elköszönés

2017. július 20-án egy kisebb összejövetel keretén belül egy újabb régi kollegától köszöntünk el. Szabó Zoltán a Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Osztály műszaki ügyintézője 2001. június 9-től volt a Közép-Duna-völgyi Igazgatóság dolgozója. 2017. július 31-től, több mint 16 év után – családi okok miatt - távozik Igazgatóságunkról.

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00